Свято Ми пам'ятаємо тебе, Тарасе!

2019-03-11

/Files/images/novaya_papka2/den_pisemnost/IMG_8279.JPG

9 і 10 березня в НВК були проведені дні вшанування пам’яті національного генія, народного поета України Тараса Григоровича Шевченка. З метою поглиблення знань учнів та вияву поваги і любові до Кобзаревого слова відбулася низка різноманітних заходів./Files/images/novaya_papka2/den_pisemnost/фото _n.jpg

Розпочалися урочистості з лінійки «Тарас Шевченко – України син», яку підготували учні 5-8-х класів під керівництвом учителя української мови і літератури Пастухової Т.М.

На уроках української мови вчителі провели «Хвилинки Кобзаря», наповнивши зміст уроків величними словами Тараса Григоровича.

11 березня опівдні в усіх класах було проведено єдину виховну годину « Звучи над нашим рідним краєм, безсмертне слово Кобзаря!».

Театралізована літературно-музична композиція «І став для нас він світочем в віках!», підготовлена учителем української мови і літератури Ковтун Т.І., допомогла школярам пізнати соціальні, політичні, життєві ідеали великого поета. Урочисто прозвучали фінальні слова заходу – вірш В.Симоненка:

У росяні вінки заплетені суцвіття До ніг тобі, титане, кладемо. Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття. Тебе своїм сучасником звемо.

Літературні вікторини «Незабутній Шевченко», «Що ми знаємо про Шевченка?» відкрили для учнів 8-9-х класів нові сторінки з життя Тараса Шевченка. Діти із задоволенням висловлювали власні думки, цитуючи твори Т.Г. Шевченка.

Кiлькiсть переглядiв: 147