Свято Козацтва

2018-10-13

/Files/images/novaya_papka_/день козацтва.jpg

14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. В цей же день відзначається День українського козацтва.

Кожен в Україні чув про козаків. Про них написано багато наукових праць і художніх творів, знято безліч фільмів. Унікальність нашої історії й нашого народу полягає в тому, що в козацтві виявився творчий і волелюбний дух наших предків. Багато хто з нас сьогодні має козацькі прізвища. Через козацтво створювалася наша історія, і кожен з нас не тільки причетний, а й відповідальний за неї.

У нашій школі теж стало традицією проводитидень козацтва ,бо ми також часточка нашої країни, і наше завдання - відроджувати й примножувати наші традиції От і цей рік не став виключенням. Ряд заходів до Дня українського козацтва було проведено в нашому навчальному закладі 13 жовтня. Протягом дня радувала погляд учнів, учителів та гостей школи виставка малюнків «Славні козаки», яку підготували учні початкових класів.

І на завершення Дня українського козацтва в актовій залі нашої школи пройшов захід «Козацькі забави». Цікаво й радісно було спостерігати, як хлопці показували не тільки фізичну витривалість, а і знання козацьких традицій. Вони щиро раділи тому, що беруть участь у такому чудовому заході. Діти із таким захопленням, гордістю відчували себе українськими козаками, що можна тільки тішитися свідомості підростаючого покоління. Учні нашої школи продемонстрували над швидке перевтілення з школярів у козаків, що дає змогу сказати з упевненістю, що доля козацтва України в надійних дитячих руках та в їхніх серцях і душах.

Це була одна із яскравих сторінок життя нашого навчального закладу!
Кiлькiсть переглядiв: 135