• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

2016-12-01

/Files/images/novini/CVvMOelDsdc.jpg

/Files/images/novini/CVvMOelDsdc.jpg

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

У всьому світі у цей день говорять про СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе глобальна епідемія.

Можна згадувати й оплувати тих, хто вже помер або смертельно хворий, можна говорити про масштаби трагедії і про те, що тільки чума ХХ, а тепер вже й ХХI століття загрожує існуванню людства…

«Всесвітній день боротьби зі СНІДом» вперше святкувався 1-го грудня 1988 року після того, як на зустрічі міністрів оборони здоров`я всіх країн пролунав заклик до соціальної терпимості й розширення обміну інформацією щодо ВІЧ/СНІДу. Щорічно 1-го грудня Всесвітній день служить ділу укріплення організованих зусиль у боротьбі з пандемією ВІЧ-інфекції й СНІДу, що розповсюджується по всім регіонам світу. Організовані зусилля напрямлені на укріплення загальної підтримки програм профілактики розповсюдження ВІЧ/СНІД, на організацію навчання й надання інформації у всіх аспектах ВІЧ/СНІД.

Червона стрічка стала загальновизнаним й популярним символом боротьби зі СНІДом й солідарності з тими, кого епідемія зачепила особисто. Форма стрічки − знак нескінченності існування СНІДу, щоб нагадати нам про те що про цю хворобу необхідно замислюватися якомога частіше.

В нашій школі до дня боротьби зі СНІДом пройшли години спілкування, головною метою яких було навчитися толерантному ставленню до людей хворих на СНІД.

Кiлькiсть переглядiв: 189